ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

19/02/2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ || ΔΕΚΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑ



Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης-ρευστοποίησης του εθνικού μας αερομεταφορέα.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Δ. Στρατούλης, το μέλος της ΚΠΕ Κ.Ήσυχος, συνδικαλιστές από τις διοικήσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΣΠΑ και πρωτοβάθμια σωματεία μελών της,

Ειδικότερα, παρευρέθηκαν Όλγα η Σεβδαλή, συμβασιούχος της Ο.Α από το χώρο του εργατικού προσωπικού της Θεσσαλονίκης στο Αεροδρόμιο της Μακεδονίας, η Μαρία Τζιτζιμίκα, συμβασιούχος υπάλληλος στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος,  συμβασιούχος 7 χρόνια στην ΟΑ. Ο Ζήκος Τζάβαλος από τη Διοίκηση του Σωματείου Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών και Γραμματέας της Πολιτικής Κίνησης του Συνασπισμού στους αερομεταφορείς. Επίσης, παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδία Πολιτικής Αεροπορίας ο Μιχάλης Τσιμιδόπουλος, τα μέλη της διοίκησης της ΟΣΠΑ ο Γιάννης Παπαδημητρίου , ο συνάδελφος ο Μιχάλης Δελλής. Επίσης από το Σωματείο Εργατών της ΟΑ ο Ηλίας Μάτζαρης μέλος της Διοίκησης της ΟΣΠΑ, ο Νίκος Κεραμιτσόπουλος, πιλότος μέλος της διοίκησης του Σωματείου Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας και του Σωματείου των πιλότων και ο Κώστας Μπεκιάρης, μέλος του Σωματείου  Υπαλλήλων της Ο.Α.. Ε , παλαίμαχοι  όπως ο Σωτήρης ο Γεωργόπουλος από το Σωματείο των τεχνικών της τεχνικής βάσης ο Γιάννης Καλαστάνης και ο Τάσος ο Σημειανάκης από το Σωματείο των Ιπταμένων Συνοδών Φροντιστών και ο Παύλος Τουμανίδης, μέλος διοίκησης της ΟΣΠΑ.

Στην τοποθέτησή του ο Αλ. Αλαβάνος τόνισε:

«Να ευχαριστήσω όσους είστε μαζί μας και να πω  ότι η συνέντευξη αυτή και η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με μνημόσυνο, δεν έχει καμία σχέση με βαφτίσια. Είναι μια ευκαιρία να εκδηλώσουμε την απόφασή μας ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ύπαρξη ενός εθνικού, δημόσιου αερομεταφορέα στη χώρα μας. Και όσοι νομίζουν ότι θα κλείσουμε το φάκελο, δημόσια Ολυμπιακή, κάνουν μεγάλο λάθος. Και θα έπρεπε να προσέξουν πάρα πολύ τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, το πώς αλλάζουν τα πράγματα από βδομάδα σε βδομάδα και από μήνα σε μήνα και το ότι ζούμε σε μια εποχή όπου επιβεβαιώνεται ότι σε καταστάσεις κρίσης η δύναμη που μπορεί να κρατήσει ζωντανές τις οικονομίες είναι η παρέμβαση του δημοσίου.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι ο λόγος για τον οποίο  η κυβέρνηση σήμερα, συνεχίζοντας την παράδοση της προηγούμενης κυβέρνησης, προχωρεί στην εκποίηση της Ο.Α., είναι ασύστατος. Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει σωρευτικά από το 1995 το έλλειμμα στην Ο.Α. φτάνει τα 2,5 δις ευρώ, αν αφαιρέσει κανείς της προσαυξήσεις που έχουν γίνει για τόκους  κ.λπ., 700 εκατ. ευρώ φτάνει στο 1,8 δις ευρώ, ενώ τα κρατικά χρέη τα οποία επιδικάζονται συνεχώς με δικαστικές αποφάσεις φτάνουν τα 10 δις ευρώ. Δηλαδή έχουμε στην πραγματικότητα ένα πλεόνασμα  από την πλευρά της ΟΑ. Αυτό, με βάση μελέτες που έχει κάνει ο διδάκτωρ και εμπειρογνώμων στα οικονομικά ζητήματα ο κ. Λαϊνος κ.λπ.

Προκαλεί εντύπωση ότι η ΟΑ, μάλλον τα κατάλοιπα της ΟΑ οδηγούνται σε ιδιωτικοποίηση με βάση ένα χρέος το οποίο υπολογίζεται αυθαίρετα και είναι υποπολλαπλάσιο των κρατικών ενισχύσεων τις οποίες όλοι αποδέχονται να δίδονται σε μεγάλες χρεοκοπημένες Τράπεζες της ΕΕ.  Από τη Royal Bank, μέχρι τις Γερμανικές, τις Γαλλικές, τις Βελγικές Τράπεζες.

Το τρίτο που θα ήθελα να πω είναι ότι ο μοχλός για την προώθηση της εκποίησης της ΟΑ είναι η ΕΕ. Εμείς το θεωρούμε αυτό εντελώς απαράδεκτο. Σήμερα στην ΕΕ βλέπουμε να καλύπτονται διαδικασίες για τις Τράπεζες που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας, παραβιάζουν τους κανόνες ανταγωνισμού, παραβιάζουν τις εθνικές ενισχύσεις και τις οδηγούν τελικά, πολλές από αυτές σε εθνικοποιήσεις, ή σε μεγάλο μερίδιο του δημοσίου στην ιδιοκτησία της επιχείρησης και αντί να ακολουθηθεί το ίδιο για την ΟΑ, ακολουθείται το εντελώς αντίθετο. Δηλαδή εκβιάζεται με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με νόμους και Οδηγίες οι οποίες για άλλους δεν ισχύουν, η ιδιωτικοποίηση της ΟΑ, των Ολυμπιακών Αερογραμμών σήμερα κλπ.

Εμείς θα θέλαμε και θα άξιζε η Ελλάδα να έχει μια κυβέρνηση, η οποία θα τολμούσε να πει την αλήθεια στην ΕΕ και θα τολμούσε να αξιοποιήσει αυτά τα επιχειρήματα τα οποία αποσιωπούνται. Και δεν θα πηγαίνει δουλικά να σκύβει το κεφάλι είτε για την υπόθεση της ΟΑ, είτε αν θέλετε, για την υπόθεση αυτή την απαράδεκτη των συνεχών επεμβάσεων της ΕΕ στο δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας, όπου μας ζητάει ο κ. Μπαρόζο και ο κ. Αλμούνια να κινηθούμε στο έλλειμμα 3% σαν να μην έχει γίνει τίποτα και σα να ζούμε 10 χρόνια πίσω. Θέλουμε μια κυβέρνηση η οποία θα πει την αλήθεια και θα στηρίξει τα εθνικά συμφέροντα απέναντι στην ΕΕ.

Τέταρτο, είναι ότι πρόκειται για γελοιογραφία ο τρόπος της εκποίησης της ΟΑ.  Τα ΜΜΕ είχαν καλύψει το πανηγυριώτικο ταξίδι του Πρωθυπουργού  κ. Καραμανλή στο Κατάρ, όπου πίσω από αυτό ήταν κυρίως η πώληση της Ο.Α. στο γίγαντα της Κατάρ Airways. Πού υπάρχει αυτό;

Βλέπουμε τον Πρωθυπουργό να λέει  ότι ο καλός επιχειρηματίας αγοράζει την εποχή της κρίσης για να πείσει τους επιχειρηματίες να πάρουν την ΟΑ. Γιατί είναι το κράτος τόσο κακός επιχειρηματίας, ώστε ας μην αγοράσει, ας κρατήσει αυτό που έχει και να μην το πουλάει την εποχή της κρίσης.

Και βλέπουμε την ΟΑ να καταλήγει μέσα από αυτές τις διαδικασίες στην Marfin.

Θέλω να θυμίσω το εξής ότι, όταν η κυβέρνηση προχωρούσε την εκποίηση του ΟΤΕ, πέρασε ειδικό νόμο προκειμένου να αποτρέψει τον έλεγχο του ΟΤΕ από την Marfin, θεωρώντας την ως αναξιόπιστη εταιρία. Πέρασε ειδικό νομοθέτημα εν σπουδή, που απαγόρευε, αν θυμάμαι καλά, να έχουν πάνω από 20% στις μετοχές του ΟΤΕ ιδιώτες. Πώς έγινε αυτή η εταιρία μέσα σε ελάχιστους μήνες αξιόπιστη και δεν είναι μια προσβολή για την ΟΑ και την ιστορία της αλλά και τους εργαζόμενους σ΄αυτήν, όταν τους λέει, τον ΟΤΕ εντάξει, δεν τον έχουμε για τη Marfin, εσείς όμως θα περάσετε στη Marfin γιατί δεν είστε για τίποτα;

 Θέλω να πω εδώ ότι κάνει εντύπωση -και σημειώστε το αυτό γιατί έχει μεγάλη σημασία- ότι η Marfin  εμφανίζεται να προτείνει, στις διαπραγματεύσεις που γίνονται, και φυσικά όλα κινούνται, ένα ποσό περίπου 200 εκατ. ευρώ για την αγορά και τις επενδύσεις που θα κάνει, περίπου. Και την  ίδια στιγμή την περασμένη Πέμπτη  το Ειδικό Δικαστήριο επιδικάζει στην ΟΑ ένα ποσό 300 περίπου εκατ. ευρώ τα οποία της οφείλονται από το κράτος. Δηλαδή επιδοτείται με 50% παραπάνω από την τιμή που προσφέρει ένας επιχειρηματίας μέσα από τη δικαστική αυτή απόφαση.

Πέμπτο. Εμείς ανησυχούμε βαθιά γιατί η ΟΑ έχει μια παράδοση σε πάρα πολλά ζητήματα στην περιφερειακότητα, στη σύνδεσή μας με τον απόδημο ελληνισμό, στη συνοχή της χώρας μας, στην τουριστική ανάπτυξη και θα έλεγα ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας, όπου είναι μια επιχείρηση, μια από τις διεθνείς αεροπορικές επιχειρήσεις που είχε προδιαγραφές και αποτελέσματα εξαιρετικά σημαντικά και τα οποία σήμερα κινδυνεύουν να καταπέσουν σε επίπεδο εταιρειών χαμηλού κόστους.  Ήδη όλο το τελευταίο διάστημα, με τις εσπευσμένες ενοικιάσεις και τις πρόχειρες ενοικιάσεις αεροπλάνων κ.λπ,, είχε αρχίσει να τίθεται η υπόθεση της ασφάλειας, που είναι κεντρικό στοιχείο για μας.

Έκτο. Είναι το θέμα του τουρισμού. Υπάρχει μια σοβαρή ανησυχία σε σχέση με τα προβλήματα του τουρισμού στη χώρα μας, ειδικά μέσα στα πλαίσια της κρίσης. Υπάρχουν υπολογισμοί ότι η πτώση θα κινηθεί, από 10 έως 30%. Εμείς πιστεύουμε ότι ένας εθνικός αερομεταφορέας σήμερα θα ήταν ένας αποφασιστικός εταίρος του επιχειρηματικού κόσμου και του κόσμου της εργασίας στο χώρο του τουρισμού, προκειμένου να προβάλλει εναλλακτικά πακέτα προσαρμοσμένα στις συνθήκες κρίσης, που θα μπορούσαν να μειώσουν στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο τις υποχωρήσεις τις οποίες θα έχουμε. Δυστυχώς όμως αυτό εξαφανίζεται. Και εμφανιζόμαστε αυτή την τουριστική περίοδο χωρίς να έχει η Ελλάδα αυτό το βασικό εργαλείο. Και καλούμε την κυβέρνηση -και για τους λόγους της στήριξης στον τουριστικό κόσμο- να κάνει στροφή σ΄ αυτή την υπόθεση.

Το έβδομο σημείο είναι το θέμα των εργαζομένων. Ανέφερε και ο Κ. Ήσυχος ότι δίπλα μου η Όλγα είναι 21 χρόνων συμβασιούχος στην Ολυμπιακή, στο εργατικό προσωπικό καθαρισμού στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης -και είμαι περήφανος που κάθομαι δίπλα της. Στην άλλη πλευρά η Μαρία είναι πτυχιούχος πανεπιστημίου, γνώστης τριών ξένων γλωσσών, υπάλληλος πίστας, 7 χρόνια συμβασιούχος. Απέναντί μου είναι ο Νίκος, ο οποίος είναι πιλότος, χειριστής αεροπλάνου, ο οποίος είναι 41 ετών και ο οποίος οδηγείται στη σύνταξη. Σε μια εποχή κρίσης, δηλαδή, όταν θέλουμε μια επιστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων, ένας άνθρωπος 41 ετών οδηγείται στο να βλέπει τηλεόραση, από το πρωί μέχρι το βράδυ, αντί να βλέπει τα ραντάρ και να πλοηγεί το αεροπλάνο.

Δημιουργείται, σε συνθήκες έντονης ανάπτυξης της ανεργίας ένα τεράστιο εργασιακό πρόβλημα για τους 600 περίπου συμβασιούχους, οι οποίοι πριν από λίγους  μήνες, όπως εδώ η Όλγα, που εντάχθηκαν σε διαδικασία  μονιμοποίησης η οποία τελικά δεν θα έχει πρακτικό αντίκρισμα, με τους υπόλοιπους 4000 συμβασιούχους περίπου, οι οποίοι είναι όμηροι και οδηγούνται στον ΟΑΕΔ χωρίς ουσιαστικά προοπτικές και με την υπόσχεση ότι θα γίνουν μέσα σ΄ αυτές τις συνθήκες νέοι επιχειρηματίες με χαμηλότοκα δάνεια, μόνιμοι οι οποίοι δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα, πάνε για μετατάξεις σε άλλους τομείς τους  ευρύτερου δημοσίου, σε μια εποχή που βλέπουμε ότι δεν καλύπτονται οι γιατροί, δεν καλύπτονται οι νοσηλευτές, υπάρχουν τεράστιες πιέσεις να μειωθούν οι δημοσιονομικές δαπάνες σε σχέση με τα ζητήματα της απασχόλησης και άλλοι μόνιμοι οι οποίοι, στην ακμή της παραγωγικής τους δραστηριότητας, οδηγούνται στη συνταξιοδότηση.

Για μας αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Και πιστεύουμε ότι και εργασιακοί λόγοι, λόγοι στήριξης της απασχόλησης και όχι να οδηγηθούν είτε στην αβεβαιότητα, είτε σε υποσχέσεις που δεν θα πραγματοποιηθούν, είτε στην υποβάθμιση των δικαιωμάτων τους, είτε στη ζούγκλα των ατομικών συμβάσεων και του κόσμου ο οποίος λειτουργεί κάτω από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και γι αυτό το λόγο δεν πρέπει να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση.

Το όγδοο είναι η βαθιά μας λύπη για τη σύμπλευση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Εμείς έχουμε καλέσει επανειλημμένα το ΠΑΣΟΚ, όταν μας κάνει γενικά κηρύγματα περί συνεργασίας εφ΄όλης της ύλης, να συνεργαστούμε σε συγκεκριμένα καυτά ζητήματα που αφορούν στον τόπο. Το έχουμε καλέσει επανειλημμένα να συνεργαστούμε για τη στήριξη του δημόσιου χώρου από την πίεση των ιδιωτικοποιήσεων. Ειδικά έχουμε καλέσει το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε για την υπόθεση ανάδειξης ενός νέου δημόσιου σύγχρονου αερομεταφορέα, τη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της Ολυμπιακής Αεροπορίας και δυστυχώς βλέπουμε ότι, αντί να παίξει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήμερα στο θέμα της Ολυμπιακής παίζει ρόλο συμπολίτευσης. Αυτό τουλάχιστον το συμπέρασμα βγαίνει από τις επαφές που υπήρξαν ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το νέο επιχειρηματία ο οποίος διεκδικεί την Ολυμπιακή.

Απευθυνόμαστε όμως στους φίλους, στα μέλη, στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να αναδείξουμε ένα κοινό μέτωπο για τη στήριξη της Ολυμπιακής Αεροπορίας ως δημόσιας επιχείρησης.

Το ένατο. Αυτό εντάσσεται μέσα σε μια γενική πολιτική εκποίησης, είτε μέσα από τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, είτε μέσα από την πώληση δημοσίων επιχειρήσεων, ειδικά στον τομέα των συγκοινωνιών -κι αυτό το βλέπουμε και με τις ενέργειες της κυβέρνησης στο χώρο των λιμανιών και βλέπουμε τις αντιδράσεις τώρα οι οποίες συνεχίζουν να υπάρχουν από τους εργαζόμενους. Για παράδειγμα, στη ζώνη του Πειραιά.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει άλλη δυνατότητα. Ότι θα αγωνιστούμε γι αυτήν. Μπορεί να αγωνιστούμε υπό πιο δύσκολους όρους. Πιστεύουμε ότι οι ανάγκες της χώρας μας οδηγούν εκεί αργά ή γρήγορα.

Θεωρούμε

1.    Να υπολογιστεί πραγματικά το χρέος του κράτους στην Ολυμπιακή και το χρέος της Ολυμπιακής στο κράτος. Και να υπάρξει η οποιαδήποτε πορεία με βάση τους ισολογισμούς της Ολυμπιακής, οι οποίοι είναι ανύπαρκτοι. Δηλαδή, ιδιωτικοποιούμε μια εταιρεία, χωρίς καν να έχουμε τους ισολογισμούς της.

2.    Να υπάρχει άμεσο επιχειρησιακό σχέδιο πλήρους οργανωτικής και λειτουργικής ανασυγκρότησης του Ομίλου.

3.    Διαφάνεια κι όχι πάρτι -όπως έγιναν- σε μονάδες του στόλου και σε μόνιμο προσωπικό.

4.    Αυτοτέλεια. Αυτοτέλεια από υπουργούς και κυβερνήσεις -λειτουργική και διοικητική.

5.    Στρατηγικές συμμαχίες με άλλες εταιρείες παγκοσμίως.

6.    Ειδικό πρόγραμμα, που έχει μεγάλη σημασία σήμερα, για τον εισερχόμενο τουρισμό, με τον  ΕΟΤ και άλλους φορείς,

7.    Αξιοποίηση της Τεχνικής Βάσης για συντήρηση αεροσκαφών, βαριά και ελαφριά,

8.    Συνεκμετάλλευση εμπορική και επιχειρησιακή σε γραμμές υψηλής κερδοφορίας με άλλες αεροπορικές εταιρείες.

9.    Αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Ξαναλέω, είναι μια μεγάλη απώλεια για τη χώρα ένα ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο έχει συμπυκνωμένη και μεγάλη και αναντικατάστατη εμπειρία, να σκορπίζεται στον ορίζοντα και να οδηγούνται νέοι εργαζόμενοι-συμβασιούχοι στον ΟΑΕΔ και στην ανεργία, ενώ θα έπρεπε να έχουν ισότιμες εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.

10.    Νομοθέτηση στη Βουλή σχετικά με τη νέα στρατηγική της Ολυμπιακής Αεροπορίας»

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

-    …. Μιλάτε σαν να υπάρχει τετελεσμένο γεγονός……

Το αντίθετο. Εμείς δεν θεωρούμε τετελεσμένο τίποτα. Τις πληροφορίες για το πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ζητήστε τις από την κυβέρνηση. Έχει έναν υπουργό αρμόδιο για τα θέματα των συγκοινωνιών, ο οποίος, αφού είχε τεράστιες επιτυχίες στο χώρο της Παιδείας, θαρθεί τώρα να έχει ανάλογες επιτυχίες και στο χώρο των εθνικών αερομεταφορών.

Εμείς αναφερθήκαμε στην υπόθεση της Marfin, γιατί αυτή αναδεικνύεται σήμερα ως η κεντρική υποψηφιότητα σε σχέση με την Ολυμπιακή Αεροπορία, εκτός εάν ξαναεμφανίστηκε ο εμίρης του Κατάρ. Αν εμφανίστηκε, να το συζητήσουμε κι αυτό.

-     … Δικαστικά η Ολυμπιακή διεκδικεί 300 εκατομμύρια….

Δεν τα διεκδικεί. Βγήκε απόφαση την περασμένη Πέμπτη, αν δεν κάνω λάθος….

-    Τι σημαίνει αυτό.. πώς το εξηγείτε …. Σε σχέση με το χαμηλότερο τίμημα που … να δώσει η Marfin και πώς συνδυάζεται ο … αερομεταφορέας με την  …..

Όσον αφορά στο θέμα της δικαστικής απόφασης, που δεν είναι η πρώτη, έχουν υπάρξει και προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις, άλλες τέσσερις δικαστικές αποφάσεις, απλώς, όταν δει σήμερα κανείς την κατάσταση, βλέπει ότι είναι ένας επιχειρηματίας, ο οποίος θέλει να αγοράσει -οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, θέλει να αγοράσει μια επιχείρηση, ας πούμε με 200 εκ. ?, την ίδια στιγμή που την ίδια μέρα στο ταμείο της επιχείρησης με βάση τα ελληνικά δικαστήρια θα έπρεπε να μπουν 300 εκ. ?.

Το δεύτερο. Εννοείται, ζούμε σε συνθήκες διεθνοποίησης, όπου σήμερα μπορεί να έχουμε την κρίση, αλλά παρά την κρίση υπάρχει ένα ανεπτυγμένο πλανητικό σύστημα αεροπορικών συγκοινωνιών, όπου φυσικά μια επιχείρηση η οποία θέλει να αναπτυχθεί, να αξιοποιήσει δυνατότητες, να μπει στον καταμερισμό εργασίας κ.λπ., θα κάνει συμφωνίες και με άλλες επιχειρήσεις, χωρίς να χάνει όμως την αυτονομία της και την αυτοτέλειά της.

-    … Μπορείτε να μας κάνετε ένα σχόλιο για τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες;…

Νομίζω ότι μηνύματα πρέπει να στείλουμε εμείς στις Βρυξέλλες. Και, εάν δεν το κάνει η κυβέρνηση, πιστεύω ότι οι έλληνες εργαζόμενοι πρέπει να εκφράσουν  με αγωνιστικό τρόπο στην ίδια τη χώρα μας την αγανάκτησή τους απέναντι στη στάση της Ε.Ε. Έξω από τα γραφεία της Επιτροπής της Ε.Ε. Είναι αδιανόητο η Ε.Ε. να χρησιμοποιεί δυο μέτρα και δυο σταθμά. Δηλαδή να μην υπάρχει κανένας περιορισμός για τα χρέη και τα ελλείμματα των ιδιωτικών τραπεζών και να μας κάνει τον αρχάγγελο Μιχαήλ για τα χρέη και τα ελλείμματα των χωρών μελών και να αποτρέπει μια επιθετική και συγκροτημένη φυσικά δημοσιονομική πολιτική, η οποία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας κρίσης



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ